De leukste kindertraktaties

kindertraktaties kinderfeestje

uitnodiging kinderfeestje versiering met naamlabel voor kinderfeestje

Zelfgemaakte kindertraktaties
Als je kindje jarig is, horen daar natuurlijk ook traktaties bij. Op school, de kinderopvang of tijdens het verjaardagsfeestje thuis! Daarom hebben wij vandaag een heleboel originele tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Leuk om samen met je kind te maken. Als voorpret voor het feestje!

Tips om te trakteren

  • Koop witte, papieren boterhamzakjes en vul ze met snoep, fruit, kaas en/of worst. Stop er ook een leuk speeltje in en vouw het dicht. Maak een gaatje aan de bovenkant en haal er een naamlabel met de naam van de jarige doorheen. Feest!
  • De naamlintjes gebruik je natuurlijk ook om de feesttafel te versieren. Bind ze bijvoorbeeld ook om de servetjes. Dat ziet er persoonlijk én feestelijk uit.
  • Vouw van krantenpapier een verjaardagsmuts, plak er een lint op met de naam van de jarige of een andere feestelijke tekst. Deze verjaardagsmutsen zijn leuk voor in de klas, maar je kunt ze ook gebruiken als uitnodiging voor het feestje. In dat geval schrijf je er ook datum, tijd en locatie van het verjaardagsfeest op.
  • Koop kleine weckpotjes en vul ze met kleurige snoepjes of zelfgebakken koekjes. Knoop er een naamlintje omheen. Instant effect.
  • Maak een foto van de jarige, print uit en lamineer de foto. Plak er twee naamlintjes en een speld aan vast. Leuk voor alle verjaardagsgasten!
  • Naai van restjes stof vrolijke vlaggetjes aan het naamlint. Zo snel en gemakkelijk is het om zelf een unieke verjaardagsslinger te maken.

Als je speciale verjaardagslintjes met de naam van de jarige hebt laten maken, kun je deze ook gebruiken voor het versieren van de verjaardagskalender, verjaardagstaart of cupcakes, eettafel, stoel, etc. Laat je fantasie de vrije loop!

Heb jij nog feestelijke tips voor kindertraktaties of mooie foto’s van traktaties? Plaats een reactie of stuur ze naar c.evers@nominette.com