Feestelijke kersttafel

kersthangers  kerstservet met lint

kerstkaarsje versiering kersttafel

Hoe ga jij de kersttafel versieren?

Heb je het kerstdiner al samengesteld? De boodschappen al in huis gehaald? Vergeet dan niet om ook alvast even na te denken over de versiering van je kersttafel.

Wij helpen je graag op weg met deze 7 sfeervolle kersttafel-decoratietips:

  1. Maak een mooie kerstslinger van transparant lint, waarop je een aantal bloemen (waarvan je de steel hebt verwijderd) hebt vastgespeld met veiligheidsspelden. Drapeer het lint vervolgens losjes over je tafel.
  2. Bind met een kerstlintje een paar kaneelstokjes om een aantal glazen waxinelichthouders. Zodra het glas warm wordt, verspreidt de heerlijke geur van kaneel zich door je huiskamer.
  3. Dit is dé gelegenheid om je stoffen servetten uit de kast te halen. Heb je geen servetringen? Bind dan een mooi lint om je servet met daaraan een klein kerstballetje. Of steek er een takje hulst tussen.
  4. Wil je discussies over de tafelindeling voorkomen, werk dan met naamkaartjes. Je kunt een naamkaartje of naamlintje aan de servetring bevestigen.
  5. Haal een mooie tak uit je tuin. Laat drogen en spuit ‘m daarna in een mooie kleur. Bind er wat lintjes om en hang er kleine kerstballetjes of andere kerstdecoraties in. Eenvoudig, maar het staat hartstikke mooi!
  6. Hang een paar elegante kerstballen of bakvormpjes (in de vorm van kerstboompjes, klokjes of kerststerren) met een mooi lint aan de lamp boven je eettafel.
  7. Kijk hier voor nog meer ideeën!
Wij wensen je veel succes met alle laatste voorbereidingen!