Happy Halloween, witches!


Griezelen op 31 oktober

Waar Halloween voorheen vooral in Ierland, de UK, Amerika en Canada gevierd werd, begint dit griezelige feest ook in Nederland populair te worden. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen ze als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Trick or treat is dan wat ze roepen, waarbij de keuze wordt gegeven tussen het uithalen van een grapje (trick) of iets lekkers (treat) geven. Voor dat plagerijtje passen wij en daarom een aantal leuke ideeën voor creatieve treats!

Halloween-treats

Deze spookjes zijn heel eenvoudig te maken en zien er super leuk uit. Koop een zak lolly’s en een pak witte servetten. Bestel een lintje met een leuke tekst (zwart met wit staat erg stoer) en bind een servet om de lolly met het lintje. Teken twee oogjes en klaar is Casper het spook.

Iets meer werk zijn deze “lichaamsresten”; wratten van de heks, pompoenentanden, monsterkorsten en geestenpoep. Koop doorzichtige zakjes, snoep in de geschikte kleuren en vermeld op een kaartje of lintje welke lichamelijke specialiteit er vandaag op het menu staat. En tot slot een heerlijk broodje vinger om mee af te sluiten. Een broodje knak is populair bij elk kind, snijd een nagelvorm uit de knakworst en spuit er flink wat ketchup op. Smullen maar!

Wij kozen voor de tekst: Happy halloween, witches!

Nog een aantal ideeën:

  • creep it real
  • if you’ve got it, haunt it
  • trick or treat yo’ self!
  • witch better have my candy
  • witching you a very haunted halloween

Halloween feest

Deze hapjes zijn ook uitermate geschikt om te serveren als hapje tijdens een door jou georganiseerd halloweenfeest; nodig je vrienden uit om hun griezeligste pakje uit de kast te trekken, maak het huis lekker donker, steek veel kaarsen aan, muziekje erbij en jouw halloweenfeest wordt een groot succes!