Kerstkaarten ophangen

kerstkaartenhouder  kerstkrans voor kerstkaarten

Kerstkaarten ladder  kerstkaartenlint

Originele kerstkaartenhouders

Het duurt vast niet lang meer voordat de eerste kerstkaarten op de mat vallen. En voordat je het weet heb je een flinke stapel kerstkaarten liggen. Je kunt natuurlijk een waslijntje spannen en ze daaraan hangen met gekleurde of beschilderde knijpertjes. Maar het kan creatiever!

Daarom tonen we je vandaag een aantal leuke manieren om je kerstkaarten op te hangen:

 • Kerstkaartenlint
  Snel klaar en gemakkelijk te maken, is een kaartenlint. Met een speld of lijmpistool bevestig je je kerstkaarten op een mooi, breed lint, dat je vervolgens aan de muur of aan een deur bevestigt.
 • Kerstkaartenhouder met stof en lint
  Je kunt een (oud) schilderij of houten plaat bekleden met (schuim en) een mooie stof. Span er vervolgens kruiselings mooie linten (of het speciale kerstlint dat je tot de kerst gratis krijgt bij je bestelling bij Nominette) overheen. Je kerstkaarten schuif je tussen de linten. Bekijk deze beschrijving (in ’t engels) van zo’n kerstkaartenhouder in de vorm van een kerstboom.
 • Kerstboom voor je kerstkaarten
  Maak van oude lampenkappen een kerstboom voor je kerstkaarten. De complete werkbeschrijving vind je op 101 woonideeën.
 • Quilt voor je kerstkaarten
  Als je nog wat tijd over hebt en je houdt van quilt’s, dat kun je zelf zo’n mooie kerstkaartenhouder quilten.
 • Knijp je kaarten aan deze kerstkrans
  Niet moeilijk en helemaal in je eigen stijl en kleuren vorm te geven is deze kerstkrans van wasknijpers (beschrijving in het engels).
 • Kerstboom op je kast of deur
  Vorm van een mooi kerstlint een kerstboom op je kast of deur. En hang er vervolgens wat kerstballen en je kerstkaarten aan. Eenvoudig, maar het ziet er hartstikke mooi uit, zoals je kunt zien in dit artikel van Antoinette.
Ken jij nog een website met leuke voorbeelden, originele tips of goede werkbeschrijvingen van kerstkaartenhouders? Laat het ons weten en plaats een reactie!