Hippe lampenkap maken

lampenkap zelf maken lampenkap lint

lampenkap versieren zelfgemaakte lampenkap

Lampenkap met lint

Heb je een oude lamp gekocht op de rommelmarkt? Of heb je op zolder nog een oude lamp staan waar je niets mee doet? Haal ‘m meteen van zolder. We gaan er zelf een hippe lamp van maken. Door de lampenkap te pimpen met lint en band. En je ziet al aan de foto’s dat dat kan voor elke woonstijl: van klassiek, elegant tot hip, speels en kleurrijk.

Zo maak je deze hippe lampenkappen:

  1. Meet de lengte van de kap, voeg 4 cm extra toe en knip verschillende, mooie lintjes in deze lengte. Lijm deze vervolgens met een lijmpistool op de kap, vouw de lintjes naar de binnenkant en plak ze ook daar vast. De lintjes mogen elkaar overlappen, maar dat hoeft niet. Ga zo door met het bekleden van de lampenkap tot je zelfgemaakte lampenkap helemaal klaar is.
  2. Heb je nog best een mooie lampenkap? Je kunt deze extra versieren door er een lint doorheen te vlechten. Maak daarvoor op gelijke afstand gaatjes in de lampenkap. Vlecht het lint er door heen en bind het met een mooie strik samen.
  3. Is je lampenkap kapot en niet meer te gebruiken? Geen nood. Ook het frame kun je versieren met reepjes stof of lintjes. Bind het lint er gewoon omheen, knoop het vast aan het frame en ga zo door totdat je een complete lampenkap van lint hebt gemaakt.

Met deze tips kun je elke lampenkap een totaal andere uitstraling geven.

Stuur ons jouw tips

Heb jij nog leuke tips voor het maken van een bijzondere lampenkap? Plaats dan gerust een reactie. We kijken alvast uit naar je creatieve ideeën!