Oude spijkerbroek recyclen

spijkerbroek met lintjes hippe spijkershorts

zelfgemaakte spijkertas kussen van spijkerjasje

Uitgekeken op je oude spijkerbroek?

Gooi ‘m nog niet weg. Bekijk eerst deze zelfmaak-ideeën. Je kunt nog heel veel leuke dingen doen met een oude spijkerbroek.

  • Leuk voor kinderen: versier de broekspijpen met lintjes en ruches! (engelstalige beschrijving)
  • In een handomdraai maak je van je oude spijkerbroek een hippe shorts. Knip de broekspijpen af en stik er een stoer lapje stof op. Of je kunt de broekzakken op de achterkant van een trendy stofje voorzien.
  • Heb je nog een oud spijkerjasje liggen dat je niet meer draagt? Maak er een stoer kussen van. Speld de voor- en achterkant op elkaar, zodat er een vulkussen in past. Naai alles vast en knip de rest van de stof weg. Via de knopen aan de voorkant van je jasje kun je het vulkussen erin stoppen. Maak het helemaal af met een naamlabel met een leuke tekst.
  • Of maak een mooie tas van je spijkerbroek. Knip eerst de pijpen eraf. Net onder het kruis. En naai dan (binnenstebuiten) boven het kruis dicht. Maak van de broekspijpen een schouderband en stik deze aan de tas vast. Werk alles netjes af met een voering van een leuk stofje. Daarna kun je de spijkertas versieren met lintjes, knoopjes, kralen of een leuke tashanger.

Zo kan je oude spijkerbroek nog jaren mee. Veel plezier met deze spijkergoed make-over!