Over Nominette

oprichting NominetteRegelmatig krijgen we vragen over de ontstaansgeschiedenis van Nominette. Vandaar dat we ons verhaal hier vertellen. Hopelijk vind jij het ook leuk om meer over ons bedrijf te lezen!

Oprichting weverij N.V. Nominette
In 1920 richtte Albert Butaye in Aalst (België) de fabriek op waar de eerste naamlinten en etiketten werden gemaakt. Hij had deze kennis verworven bij Factory F.L. Edmands waar hij tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdelijk verbleef. In 1921 werd het beheer van de fabriek overgenomen door zijn oudste zoon Jean Butaye. Hij zorgde voor een uitbreiding van de jaquard smalbandweverij. Etiketten, emblemen, sierbandjes en naamlintjes rolden van de machines. In de 80 en 90’er jaren groeide het bedrijf gestaag door.

Overname door EE Labels
In 2009 nam de Nederlandse firma Van Engelen & Evers B.V. Nominette over. Van Engelen & Evers (EE Labels als internationale werknaam), gevestigd in Heeze, produceert al sinds 1900 geweven en gedrukte labels en lint, maar heeft haar service inmiddels uitgebreid met alle mogelijke branding-materials voor fashion en industry. De overname heeft een moderne boost gegeven aan het bijna 1 eeuw oud product door een webshop te starten waar consumenten persoonlijke naamlabels kunnen ontwerpen en bestellen.

Aalsterse carnavalslintjes
Een ander bekend, “seizoens”product van Nominette zijn de Aalsterse carnavalslintjes. Ieder jaar brengt de Prins zijn eigen carnavalslintje uit dat in beperkte oplage wordt uitgedeeld. Er is een ware verzamelwoede ontstaan voor deze, in de volksmond zo genoemde “nominetten”.

Is er nog iets dat je wilt weten over ons bedrijf? Aarzel dan niet en plaats gerust een reactie met al je vragen. We zullen ze altijd (proberen te) beantwoorden!