Creator in the spotlight: Our Crochet Stories

In deze rubriek zetten we creatievelingen en kleine ondernemers in de ‘spotlight’ om over hun passie te vertellen. Dit keer in Creator in the spotlight, de handgemaakte haakcreaties van Sana en Mahi van Our Crochet Stories.

Het verhaal van Our Crochet Stories

Mahi en ik (Sana) zijn al twintig jaar vrienden. Nadat we elkaar voor het eerst als collega’s hebben ontmoet, hadden we het geluk dat we tien jaar heel dicht bij elkaar woonden. We zijn allebei meer dan acht jaar geleden begonnen met haken. Ik kreeg les van mijn moeder, die prachtig haakwerk maakt. Ze stelde me voor om er ook aan te beginnen en leerde me een paar steken. Ik kan geen patronen lezen, maar dat maakt niet uit, want ik heb 3 of 4 favoriete steken die ik in verschillende stijlen mix, waardoor elke deken uniek is.

Creator in the spotlight: Our Crochet Stories
Deken gehaakt door Sana

Drie jaar geleden hebben Mahi en ik een gezamenlijk Instagram-account ‘ourcrochetstories’ opgezet om onze creaties te laten zien, nieuwe connecties te maken en om te inspireren. Ik woon in Den Haag en Mahi in Caïro, dus Our Crochet Stories is een virtueel platform dat een mooie community van mede-haaksters, breiers en andere handwerkers met elkaar verbindt.

Teamwork makes the dream work

Mahi en ik vormen een goed team; mijn specialiteit is dekens haken en Mahi maakt gehaakte bloemen, tassen en amigurumi-poppen. Ze borduurt ook en maakt haar eigen patronen voor het borduurwerk. Mahi schrijft ook kinderboeken en heeft unieke amigurumi-poppen gemaakt voor de karakters van haar boeken.

Creator in the spotlight: Our Crochet Stories
Geborduurde tas door Mahi

Ik maak alleen gehaakte dekens en ben dol op het mixen van kleuren en garen. Zo heb ik al zo’n 80 dekens gemaakt voor familie en vrienden. Ik ben heel blij dat deze dekens, met ons eigen ‘Sanssoun’-label van Nominette, veel gereisd hebben. Van verschillende Europese landen tot de VS, Canada, Japan en het Midden-Oosten. Ik pak elk deken in, spray er een beetje van mijn favoriete parfum op en voeg een handgeschreven kaartje toe.

Creator in the spotlight: Our Crochet Stories
Mahi en Sana van Our Crochet Stories

Ons eigen label

Drie jaar geleden bestelde ik mijn eerste set van mijn eigen gepersonaliseerde labels. Ik vond het heel gemakkelijk om mijn labels te maken via de Nominette-website. De levering is altijd erg snel en de labels zien er erg mooi uit. Vorig jaar, tijdens de eerste COVID-lockdown, was ik in Gent in België en was ik mijn labels in Den Haag vergeten. Daarom bestelde ik een nieuwe set. Dit jaar zag ik dat Nominette nieuwe ontwerpen heeft, dus bestelde ik een derde set met verschillende kleuren, die ik in al mijn kleurrijke dekens naai. Het hebben van mijn eigen labels maakt de handgemaakte cadeaus nog persoonlijker en specialer.

Creator in the spotlight: Our Crochet Stories
Sana’s eigen labels

Ik vind het super tof dat ik mijn eigen geweven labels heb. Of je je werk nu verkoopt of niet, wij vinden de labels erg kenmerkend. Hartelijk dank aan Nominette dat ze ons hebben gevraagd ons verhaal te delen en we wensen alle mede-creatievelingen veel succes met hun creaties.

Wil jij ook kans maken om met jouw initiatief in ‘creator in the spotlight’ te komen? Mail je verzoek dan naar info@nominette.com met onderwerp ‘creator in de spotlight’ en wie weet komt jouw verhaal ook op onze blog!