Creator in the spotlight: Handmade by Caro

In de rubriek Creator in the spotlight zetten we creatievelingen en kleine ondernemers in de ‘spotlight’ om over hun passie te vertellen. Dit keer de handgenaaide en gerecyclede creaties van Caroline van Handmade by Caro.

Ontmoet Caro

Ik vind met mijn handen (en de naaimachine) werken het fijnste dat er is. Even uit het hoofd en mijn creatieve ideeën laten stromen, heerlijk. Ik maak alles zelf in mijn kleine naaiatelier in Soest, achter mijn grote trouwe naaimachine. Mijn voorraad is klein, ik maak het liefst iets op maat. Eigen bedenksels voor kraamcadeaus zoals babykussens, tafelkleden, kussenhoezen en tassen voer ik graag op maat uit. Natuurlijk heb ik ook een voorraad, als voorbeeld of om meteen aan te schaffen: op www.handmadebycaro.nl

Creator in the Spotlight Nominette
Caroline van Handmade by Caro

Met mijn webshop Handmade By Caro heb ik eindelijk mijn droom waar kunnen maken. Al jarenlang maak ik naast mijn ‘normale werk’ voor vrienden en bekenden van alles van stof.

Ik maak vooral tassen en kussens, maar bijvoorbeeld ook kleine tasjes voor het vervoer van je ondergoed of sokken in de koffer, heel handig. En sinds kort bied ik ook kraampakketten op maat aan, helemaal in het thema of de kleur van de babykamer, met de naam of initiaal erop, een persoonlijker en leuker kraamcadeau is niet denkbaar!

Creator in the Spotlight Nominette
Handmade by Caro

Reloved fabric

Ik houd van vintage stoffen, er is al zoveel mooi textiel op de wereld, waarom nieuwe stof gebruiken? Daarom werk ik sinds een paar jaar alleen met reloved (gerecyclede)stoffen die ik upcycle naar unieke producten die weer jaren met veel plezier gebruikt kunnen worden. Ik vertel bij iedere stof het unieke verhaal van de herkomst, dit schrijf ik op een kaartje wat ik aan het product hang.

Creator in the Spotlight Nominette
Handmade by Caro

De stoffen en ritsen komen voornamelijk uit Kringloopwinkels, maar ik krijg ook vaak stoffen en andere naaibenodigdheden geschonken. Bijvoorbeeld als er iemand verhuisd of overlijd. Zo heeft mijn moeder een poos geleden een grote ophaalactie gedaan in haar flat, een briefje bij de lift was genoeg om weer een flinke stofvoorraad op te kunnen halen, met soms verrassend leuke stoffen, bijvoorbeeld van verre reizen of van oude kleding met een gave print. Daarvan stroomt mijn creatieve brein dan bijna over!

The finishing touch

Natuurlijk naai ik altijd een geweven label van Nominette in mijn werk, dat maakt het net een beetje professioneler! Ik heb inmiddels veel verschillende geweven labels, van was-instructies tot smalle logolabels, in gave kleurcombinaties.

Creator in the Spotlight Nominette
Handmade by Caro

Ik hoop nog wat groter te groeien dan mijn kleine cirkel van vrienden en bekenden nu. Ik ben laatst in het RTL4 programma Eigen Huis en Tuin geweest met een item over het hergebruiken van kleding (dat was 26 april 2021, terug te kijken!). Dat heeft alweer wat klanten buiten mijn eigen kring opgeleverd. Ook ben ik actief op Instagram (@bagsbycaro)voor de promotie van mijn producten en diensten. Maar dit is wel het lastigste deel! En dat terwijl ik nog zo veel ideeën heb..😉

Wil jij ook kans maken om met jouw initiatief in ‘creator in the spotlight’ te komen? Mail je verzoek dan naar info@nominette.com met onderwerp ‘creator in de spotlight’ en wie weet komt jouw verhaal ook op onze blog!