4 tips voor het aanbrengen van instrijklabels

Kies je voor instrijklabels, dan kies je voor optimaal gebruiksgemak. Je bestelt ze met je eigen tekst en kiest je gewenste kleuren en verwerkt ze heel snel en eenvoudig in je kleding of ander textiel. In dit blog geven we 4 tips voor het aanbrengen van instrijklabels.

1. Strijklabels aanbrengen met een heet strijkijzer

Als je je gepersonaliseerde instrijklabels gaat aanbrengen, zorg er dan voor dat je strijkijzer goed heet is. De kleeflaag van het label moet namelijk versmelten met de stof waarop je ze strijkt. Zet daarom je strijkijzer op stand 3 (linnen) en gebruik geen stoom. We raden een traditioneel strijkijzer aan met inox zool en waarbij het strijkijzer zich niet automatisch aanpast aan de stof waarop gestreken wordt.

Mochten de labels loskomen in de was, dan betekent dit dat ze niet heet genoeg zijn ingestreken en de kleeflaag niet versmolten is met de stof. Je kunt de labels dan nogmaals proberen in te strijken.

4 tips voor het aanbrengen van instrijklabels - Nominette

2. Geen strijkijzer? Gebruik een stijltang!

Heb je geen traditioneel strijkijzer in huis maar wel een stijltang? Ook je stijltang kun je gebruiken om je labels aan te brengen. Zet de temperatuur van uw stijltang op 200 graden Celsius en gebruik altijd een katoenen doek tussen beide zijden van de stijltang en het kledingstuk en strijklabel.

3. Rib- of stretch stof? Bevestig de labels in de juiste richting

Wil je de strijklabels bevestigen op een ribstof of op een stretch stof? Zorg er dan voor dat je de labels in de juiste richting bevestigd. Bij ribstoffen leg je het label met de richting van de rib mee (dus niet dwars). Zo krijgt de kleeflaag van het label voldoende grip op de stof. Bij een stretchstof bevestig je het label in de richting die niet uitrekt. De stof van het label zelf rekt namelijk niet mee, waardoor, als je het label toch verwerkt op een rekbare stof, het label of je stof beschadigd kan raken of je etiket komt los. Rekt de stof naar alle kanten? Dan kun je beter kiezen voor een innaailabel.  

4 tips voor het aanbrengen van instrijklabels Nominette

4. Volg de strijkinstructie, strijk lang genoeg en gebruik eventueel een katoenen doek

Bij onze instrijklabels komt altijd een strijkinstructie. Deze vind je op de verpakking van je labels, en op onze website. Zorg dat je het strijkijzer +- 15 seconden op de strijklabels houdt en daarbij voldoende druk zet. Eventuele restjes van de kleeflaag rondom het etiket verdwijnen volledig na het instrijken. Op katoen mag het instrijken van de labels geen problemen geven. Is de stof delicater, dan raden wij aan om een katoenen doek tussen het strijkijzer en stof + naamlintje te leggen.

Toch nog een vraag over onze instrijklabels? Contacteer ons!

Heb je na het lezen van deze tips 4 tips voor het aanbrengen van instrijklabels toch nog een vraag over onze instrijklabels, kijk dan even bij de FAQ of neem even contact met ons op. Onze meertalige klantenservice staat voor je klaar met advies en antwoord op je vragen.