Tips voor examen cadeau

examen geld examen reis examen ehbo examen kaart

Originele examen cadeaus

Het is nog even nagelbijten voor de eindexamenkandidaten. Op 11 juni weet iedereen of de vlag uit mag! Na een jaar vol spanning en hard werken verdienen onze examenkandidaten wel iets speciaals. Zoek je inspiratie voor een zelfgemaakt examencadeau? Wij delen graag drie leuke tips:

  1. Heel origineel en heel simpel: een lichtpeertje met geld erin. Bind met een lint je persoonlijke boodschap er aan, ‘To a bright future!’
  2. Vaak gaan de tieners na het examen een jaar reizen. Even een welverdiende break voordat het studeren begint. Verpak een reisboek of notitieboek in een landkaartcadeauverpakking of haal al je scrapbook skills uit de kast en maak zelf een reisboek. Hoe? Bekijk hier een voorbeeld!
  3. Maak een EHBO-doos of survival-kit voor de studietijd. Ben je handig met haken of naaien? Maak dan zelf een mandje (ook te gebruiken straks voor de sokken of voor de was) en vul dat met handige items voor wanneer hij of zij op kamers gaat. Combineer echte EHBO spullen zoals pleisters, verband en een naaisetje met leuke items zoals chocolade, notitieblokje, thee en oordopjes. Ook een goed idee; Waslabels zodat je zoon of dochter klaar is om zelf de was te doen!

‘Geslaagd’ kaartje zelf maken

Maak zelf een kaart, zoals deze gelukswens met gehaakte vlag en kralen met tekst. Tip: je kunt ook labels maken en de tekst met een label op de kaart zetten. Met rood-wit-blauw-lint scrap je deze mooie felicitatiekaart.

Heb je een slecht nieuws geval in je familie- of vriendenkring? Loesje zegt het dan het beste: ‘Examens, als het feestje maar geslaagd is’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *