Valentijnsdag voor vriendinnen

Tea time!

Vier 14 februari eens heel anders: niet op pad met je lover, maar nodig je vriendinnen uit voor een heerlijk ouderwets theekransje (oké, daarna kun je natuurlijk altijd nog romantisch gaan dineren!). Haal wat lekkers in huis of ga zelf bakken; je bepaalt zelf hoe ingewikkeld je het jezelf maakt op culinair gebied. Een taart van de bakker is altijd heerlijk, maar als je zelf met liefde iets voor je vriendinnen bakt heeft toch iets extra’s.

Valentijnsdecoratie

Waar je wel zeker aandacht aan moet besteden is aan de decoratie. Creëer een sfeervolle Valentijns setting om het theemomentje met je vrienden speciaal en persoonlijk te maken.  Wij gingen (hoe kan het ook anders) aan de slag met lint, ditmaal met de tekst “you’re my cup of tea” en om in de Valentijn sferen te komen kozen we natuurlijk voor de kleur roze en een sierlijk lettertype. Laat de lintjes terugkomen aan de theezakjes, de kopjes of op het tafelkleed.

You’re invited!

Het feestje begint al met de uitnodigingen. Koop een stel blanco kaarten, teken een theepot, -kopje of -zakje en plak het lint aan het getekende touwtje. Als je niet zo onder de indruk bent van je eigen tekenkunst kun je ook een echt theezakje opplakken en het lintje hieraan bevestigen. Zo’n persoonlijke uitnodiging kan niemand weerstaan!

Tja nu zijn de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen. Misschien heeft je moeder, buurvrouw of de kringloop nog een mooi stel “vintage” theekopjes staan; ga dan voor een echte English tea party. Zo niet, een moderne variant kan ook heel stijlvol zijn. Het allerbelangrijkste : jullie zijn met z’n allen bij elkaar op Valentijnsdag en dat maakt je tea-party al bij voorbaat geslaagd!

teaparty11 teaparty14