Nominette steunt Stichting Kind in Benin

Nominette vindt het heel belangrijk om een goed doel, een kleinschalig project dat een samenhang heeft met haar eigen werkveld, te ondersteunen.  Daarom laten we Herma Darmstadt van de Stichting Kind in Benin  graag een keer aan het woord om  u te informeren over het werk van dit maatschappelijke doel voor jonge mensen in Benin.

“In dit  Afrikaanse land  heb je twee mogelijkheden om kleding te kopen: Westerse kleding op de markt, al dan niet aangevoerd vanuit containers uit Europa of  couture bij de kleermaker, geheel op maat en naar eigen wens gemaakt.
De meeste mensen hebben een voorkeur voor dat laatste;  traditionele kleding van bontgekleurde Afrikaanse stoffen. In elke straat is dan ook wel een kleermaker te vinden. Geen wonder dat dit beroep zo ontzettend in trek is bij de jeugd. Zeker als er feesten of ceremonies in aantocht zijn wil iedereen wel een nieuw pak, het liefste gaat de hele groep  hetzelfde gekleed!”

Naamlabels voor Savalou

In Savalou, een klein stadje in Benin, zit een opleidingsinstituut dat de leerlingen bij diplomering graag een naaimachine cadeau wil geven, zodat ze hun eigen atelier kunnen beginnen. De stichting Kind in Benin ondersteunt deze jongeren door tasjes en slingers te verkopen die ze tijdens hun opleiding maken. Op al deze producten worden  Nominette naamlabeltjes gestikt om ze een professionele look te geven. De tasjes en slingers worden namelijk in Nederlandse museawinkels van de grote Wereldmusea verkocht en de opbrengst is voldoende om alle gediplomeerde jongeren van een startpakket te voorzien. http://www.kindinbenin.com/