Eindvouw of middenvouw?

Je hebt je eigen kledingwinkel, atelier, webshop of je bent gewoon creatief en wilt graag eigen geweven labels in je producten. Super leuk natuurlijk, want dit maakt je product een stuk herkenbaarder en professioneler. Maar welk type label kies je? Een label met eindvouw of middenvouw? En een staand of liggend label? Waar moet je op letten bij het kiezen van het type label? We helpen je hier graag bij.

Als je een label ontwerpt is het belangrijk om te bepalen hoe en waar je het wilt verwerken in je product. Bij onze labels met logo en onze kledinglabels heb je hiervoor verschillende mogelijkheden; eindvouw of middenvouw. Oftewel, plat gestikt op je product/kledingstuk of verwerkt in een naad. Deze verschillen leggen we hieronder verder uit.

Label met eindvouw

Bij een label met eindvouw vouw je de uiteinden van het label om. Dit type label wordt vaak gebruikt in het rugpand van een kledingstuk, of om op een kledingstuk te stikken. Na het omvouwen (handmatig, want onze labels worden op rol geleverd) kan het label aan de linker- en rechterzijde worden ingestikt. Op deze manier komt het label plat op het kledingstuk te liggen.

Welk type label kies je? Nominette
Label met eindvouw
Label met eindvouw

Label met middenvouw

Een label met middenvouw wordt in een naad van een product/kledingstuk verwerkt, bijvoorbeeld aan de zijkant van een kussensloopje. Nadat je het label in het midden hebt gevouwen (bijvoorbeeld met behulp van een strijkijzer) is er ruimte om het label in de tussennaad te schuiven. Daarna wordt het product én dus ook het label vast gestikt.

Welk type label kies je? Nominette
Label met middenvouw
Label met middenvouw

Middenvouw: Liggend of staand?

Bij een label met middenvouw kun je kiezen voor een staand of liggend label. Wat is precies het verschil tussen een staand of liggend label? Bij een liggend label ligt het label in horizontale richting, dus in de breedte. Bij een staand label is het label verticaal, in de hoogte. Het logo en/of je tekst blijft bij beide opties horizontaal geplaatst op het label.

Liggend en staand label
Liggend en staand label

Nu je weet op welke manier je je label wilt verwerken, en je een type label hebt gekozen, kun je verder met het ontwerp van je label. Twijfel je nog over het soort label dat je wil, bijvoorbeeld een kledinglabel of een innaailabel, lees dan het blog ‘Welk soort label kies ik?‘.

Heb je naast deze blogs nog andere vragen? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Bel +31 (0)407920038, stuur een mailtje naar info@nominette.com of stuur een berichtje via onze Instagram pagina.