Welk soort label kies ik?

Weet je nog niet helemaal wat voor soort label je wilt? In dit blog hopen we je een beetje te helpen, want we kunnen ons voorstellen dat het niet altijd eenvoudig is om een keuze uit ons ruime aanbod labels te maken. We vertellen je graag meer over onze verschillende soorten labels.

Bij Nominette weven we verschillende soorten labels in taffet kwaliteit. Als je naar onze website gaat om een label te ontwerpen, is het soort label de eerste keuze die je moet maken. Wil je bijvoorbeeld een label met logo, een instrijklabel of toch liever een innaailabel. Hieronder geven we een toelichting van ieder soort label.

Innaailabel

Kies voor een innaailabel als je een label met tekst wilt, dat je aan weerszijden vast kunt stikken, plat op je product. Onze innaailabels zijn verkrijgbaar met een labelbreedte van 10 of 14 millimeter. Dit soort label heeft geen vaste lengte. De lengte van dit label groeit mee met de tekst én het gekozen lettertype. Op onze site kun je kiezen uit verschillende, standaard lettertypes voor de innaai- en instrijklabels.

Aan weerszijden van een innaailabel zit altijd nog 16 millimeter blanco ruimte om te vouwen en in te stikken. Al onze labels worden op rol geleverd, geschikt om zelf los te knippen en te verwerken. Wij adviseren om de labels los te knippen met een kartelschaar, en de uiteindes van het label om te vouwen voordat je het instikt, om rafelen te voorkomen. Bij onze innaai- en instrijklabels kun je ook een van onze vele symbooltjes toevoegen, zoals een hartje, Instagram symbool of een bolletje wol. We hebben keuze uit meer dan 100 symbolen om je labels nog leuker en persoonlijker te maken.

Innaailabel
Innaailabel

Instrijklabel

Een instrijklabel heeft aan de achterzijde een thermoklevende plaklaag. Dit type label strijk je gemakkelijk in 15 seconden in je product, door met harde drukking, zonder stoom te strijken. Indien je strijkt op nylon of andere stoffen die geen strijkijzer verdragen adviseren we om een doek tussen het label en de strijkbout te leggen. Een strijkinstructie wordt bij je bestelling meegeleverd.

Onze strijklabels zijn, net als de innaailabels, verkrijgbaar met de labelbreedte van 10 of 14 millimeter. Dit type label heeft ook geen vaste lengte, maar groeit mee met de lengte van je tekst en het gekozen lettertype. Aan weerszijden van een instrijklabel zit standaard 8 millimeter blanco ruimte.

Instrijklabel
Instrijklabel

Kledinglabel

Onze kledinglabels hebben een vaste labelbreedte van 25 millimeter en een 5-tal vaste lettertypes. Bij een kledinglabel kun je kiezen uit twee vouwwijzen: een middenvouw of een eindvouw. In onderstaande afbeeldingen zie je de verschillen.

vouwwijzen middenvouw of eindvouw
Links label met eindvouw, rechts label met middenvouw

Onze labels met eindvouw zijn bedoeld om plat in je product te verwerken. Hierbij vouw je de uiteindes eerst om, en vervolgens stikt je het label vast. De labels met middenvouw zijn bedoeld om ergens aan de zijkant uit te laten steken, bijvoorbeeld uit een kussensloopje.

Eindvouw of middenvouw?

Bij onze kledinglabels en labels met logo heb je de keuze tussen een label met eindvouw of met middenvouw. Wil je een uitgebreidere uitleg over een label met eindvouw of middenvouw? En het verschil tussen een staand en een liggend label? In dit blog lichten we de verschillen graag verder toe.

kledinglabel met eindvouw en middenvouw
Links kledinglabel met eindvouw, rechts kledinglabel met middenvouw

Label met logo

Als je een label met je eigen ontwerp, logo of lettertype wenst, kies je voor een label met logo. Op onze site kun je kiezen uit 3 labelbreedtes: 15 millimeter, 25 millimeter of 40 millimeter. Doorloop gemakkelijk de stappen op de website, kies voor een staand of liggend label en kies voor een middenvouw of eindvouw (uitleg).

Middenvouw of eindvouw

Bij een label met middenvouw heb je de keuze om je logo aan één zijde te plaatsen, op beide zijden, of je logo aan de linkerzijde, en tekst en/of wassymbolen op de rechterzijde. De lengte van een label met logo met eindvouw is 6 centimeter. Hierbij is aan beide uiteindes 1cm omvouw/instikruimte vrijgelaten. De lengte van een label met logo met middenvouw is 10 centimeter, waarbij aan beide uiteindes 1 centimeter is vrijgelaten.

Label met logo met eindvouw en middenvouw
Links label met eindvouw, rechts label met middenvouw

De simulatie

Bij stap 4 kun je je logo bestand uploaden. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een simulatie te zien van je label. Het is belangrijk dat je de simulatie goed controleert, want wat je ziet in de simulatie, wordt precies zo voor je geweven.

Aangezien het om een geweven product gaat, is het belangrijk dat het logo dat je upload niet te fijn/gedetailleerd is. Mocht de simulatie iets weergeven dat niet overeenkomt met je logo en niet het gewenste resultaat weergeeft, pas dan je logo bestand aan en upload opnieuw. Het contrast van je logo verhogen en lege ruimte rondom het logo wegsnijden wil vaak al helpen.

Simulatie label met logo
Simulatie label met logo

Onze labels worden geweven in 2 kleuren; 1 basis/achtergrondkleur en een tekst/figuurkleur. We raden aan om je logo dan ook in 2 kleuren te uploaden, met een hoog contrast. Want hoe beter het contrast in je logo, hoe duidelijker je logo zichtbaar wordt in de simulatie. Zodra je je logo hebt geüpload, zal deze verschijnen in de standaard kleur blauw op wit. Verderop in het proces kun je de kleuren veranderen door een keuze te maken uit ons kleurenaanbod.

Wil je een gedetailleerde uitleg over het ontwerpen van een label met logo? In het artikel ‘Label met logo ontwerpen – waar moet ik op letten?‘ leggen we alles nog verder uit.

Maatlabels

Heb je maatlabeltjes nodig voor je kleding of merk? Onze maatlabels bestel je vanaf 200 stuks. Dit aantal kun je verdelen over 2 maten (bijvoorbeeld 100 labels met de maat M, en 100 labels met de maat L). Net zoals onze andere labels worden de maatlabels op rol geleverd. Deze zijn geschikt om zelf los te knippen en te vouwen. Aan weerszijden van het label is de maat zichtbaar. Je naait deze labeltjes gemakkelijk direct in je product, of naai het aan de onderkant van een ander kledinglabel.

Maatlabels
Maatlabels

Tekstlint

Ben je op zoek naar gepersonaliseerd tekstlint? Bij Nominette ontwerp je al je eigen tekstlint vanaf 10 meter. Super leuk om bijvoorbeeld een persoonlijk cadeau mee te versieren. De mogelijkheden voor een tekstlint zijn oneindig. Ons tekstlint is verkrijgbaar in 10 of 14mm labelbreedte. Je ontwerp/tekst op het lint wordt minimaal 10 keer herhaald. Je ontvangt dus 10 banen van minimaal 1 meter.

Kies een van onze lettertypes, bepaal je tekst en eventueel symbooltjes en selecteer je kleuren, of kies voor een van onze vaste kleurencombinaties.

Tekstlint
Tekstlint 15mm

Aan de slag

We hopen dat dit blog wat meer duidelijkheid heeft gecreëerd om je keuze te kunnen maken voor het soort label. Mocht je er nog niet helemaal uit komen of heb je wat meer advies nodig? Neem dan vooral even contact op met onze klantenservice. Mail naar info@nominette.com of bel +31 (0)407920038.

Volg ons ook op Instagram of Pinterest voor meer inspiratie!