Zelfgemaakt fotolijstje

zelfgemaakt fotolijstje zelf een fotolijstje maken

fotolijstje pimpen natuurlijke fotolijst

Zelf een fotolijstje maken

Heb je ook zo’n moeite om een origineel fotolijstje te vinden dat helemaal past bij jouw woonstijl? Zelf een leuk lijstje maken, is dé ideale oplossing. En je hoeft het lijstje niet helemaal zelf te maken. Je kunt ook een bestaande fotolijst pimpen of schilderen in jouw kleuren!

Fotolijst die past bij jouw interieur

Wil je zelf aan de slag gaan? Laat je dan inspireren door deze vier verschillende fotolijstjes:

  • Natuurlijke fotolijst
    Verzamel een aantal dunne takjes en bind ze aan de uiteinden samen met een touwtje. Doe dat 4 keer en bind de bosjes in een vierkant samen met mooie linten. Bevestig de foto met dubbelzijdige tape op een breed lint of lapje stof, dat je aan de achterkant van het frame vastlijmt.
  • Fotolijst pimpen in jouw stijl
    Beplak een houten fotolijstje met kleine spulletjes: schelpen, knoopjes, muntjes, kralen, (naam)lintjes, etc. Zorg dat de decoraties bij je foto passen.
  • Hippe, kleurrijke fotolijstjes
    Helemaal hip is zo’n kleurrijk fotolijstje van opgerolde stukjes papier. In deze engelstalige tutorial lees je precies hoe je zo’n fotolijstje zelf kunt maken.
  • Brocante fotolijstje
    Bij de brocante woonstijl past een fotolijst van natuurlijk materiaal in wit- en/of grijstinten. De foto van de fotolijst met de stoffen rozetten is hier een mooi voorbeeld van. Bekijk deze DIY-tutorial (engels) als je deze fotolijst wilt maken.

Stuur ons jouw tips

Heb jij nog meer leuke tips of ideeën voor het maken van een mooie fotolijst? Deel ze hier. Het zou erg leuk zijn als we samen een hele lijst kunnen samenstellen met creatieve tips!