Een nieuw jaar, een nieuwe hobby

Haakinspiratie!

Namens het hele team van Nominette wensen we je een heel gelukkig en creatief 2016. Is dit hét jaar dat jij gaan beginnen met haken of je oude breinaalden weer uit het stof haalt en je hobby nieuw leven inblaast? Leuk! Wij inspireren je graag met enkele leuke haak- en naaiprojecten.

Minion muts haken

Je eigen Minion muts! Wie wil dat nou niet? Ons exemplaar is niet zomaar te koop, nee deze is handmade, zelf gehaakt. Kijk even op Pinterest of zoek op Google naar een gratis patroon voor een Minion Muts, die zijn er volop, bijvoorbeeld op het blog van Willeke. Wil je dat jouw muts net iets specialer en persoonlijker wordt dan alle anderen? Naai er dan een eigen tekstlabel op. Wat een vrolijke start van het nieuwe jaar!

Gehaakte sandaaltjes

Gehaakte sandaaltjes zijn erg schattig voor een baby als het mooi weer is. Voor dit project moet je een beetje ervaring hebben, maar het duurt nog even voordat het zomer is dus dat komt goed. Ons babysandaaltje is een lekker stoer model met mooi knoopje aan de zijkant. Leuk voor je eigen baby met een ‘made by mama’ logo. Wil je een paar gehaakte babysandalen cadeau doen? Gebruik dan je eigen naam of een lieve tekst op het label.

Er zijn heel veel verschillende varianten babysandalen te bedenken en dankzij de vele haakfans staat het internet vol inspiratie en gratis patronen (bijvoorbeeld hier: gratis patroon en tutorial babysandaaltjes). Kijk voor zelfgemaakte babyslofjes voor de winter nog even op het blog van de Haakfabriek, heel mooi!

Begin met breien

Breien is hip! Ook voor kinderen. Dit koffertje is een geweldige starter set voor kinderen. Het bijgeleverde boekje helpt je op weg met de eerste steken en naalden. Hoe gezellig is dat om op de koude winterdagen samen met je zoon of dochter lekker te breien. Laat de winter nú maar komen!

Voor de beginner of luie breier onder ons; grote stappen snel thuis 😉
Naalden nummer 10 en twee dikke bollen wol, meer is niet nodig om in een weekendje een dikke warme sjaal te breien. Ons exemplaar heeft een halve patent steek, maar iedere vorm is mogelijk natuurlijk. Een naald rechts, een naald averechts breien en herhalen tot de wol op is. Of twee rechts en dat twee averechts tot het einde, allemaal eenvoudig én met een mooi en warm resultaat. Onze labels hebben zelfs een wasvoorschrift. Handig wanneer je een webshop hebt of een pop-up winkeltje, geen klachten achteraf want daar zorgt het label voor.

Tot slot nog een leuke cadeautip voor een fervente breister of juist iemand die een zetje in de rug kan gebruiken om echt die naalden op te pakken. Draai een label door de bol wol en verpak zo je cadeau; erg origineel!