Slaapzak baby zelf maken

Slaapzak of trappelzak naaien
In de winter is een heerlijk warme slaapzak onmisbaar voor je baby of dreumes. Bovendien heb je aan één slaapzak niet genoeg; je moet altijd een schone slaapzak op voorraad hebben in het geval van een ongelukje of ziekzijn. Het is ideaal om drie slaapzakken te hebben, als je een keertje achterligt met de was is dat geen probleem 🙂
Ben jij handig met het naaimachine? Koop een mooi stof en kies een patroon om een slaapzak voor je kleintje te maken. Op zoek naar een gratis naaipatroon kwamen wij terecht op het blog van de Droomfabriek. Er staat een uitgebreide uitleg bij hoe je deze mooie slaapzak maakt. Ook met de instructies op de fijne website van Kiind kun je zelf aan de slag met het naaien van een baby slaapzak.

Breien kan ook 
Heb je liever een stel breinaalden in je hand? Een trappelzak breien kan ook! Een prachtig voorbeeld en een gratis breipatroon vind je hier. Dat ziet er toch heerlijk knus uit, een baby in zo’n gebreide trappelzak?

Leuk als kraamcadeau
Sta je te trappelen om aan de slag te gaan met een zelfgemaakte slaapzak, maar heb je zelf geen baby (meer) in huis? Een trappelzak of slaapzak is ook een geweldig kraamcadeau! Wil je het extra persoonlijk maken? Verwerk dan de naam van de baby in de slaapzak, bijvoorbeeld met deze handige naamlabels. Je kunt deze labels maken en vervolgens op je naaiwerk strijken of naaien.

De slaapzak moet natuurlijk ook gewassen worden. Het is dan ook handig om een waslabel te ontwerpen en aan je baby slaapzak vast te maken.