Zelf een luiertaart maken

luiertaart zelf makenzelfgemaakte luiertaart met beer

Leuk kraamcadeau

Zoek je een leuk kraamcadeau voor een kraambezoek bij vrienden of collega’s? En moet het ook een origineel cadeau zijn? Maak dan eens zelf een luiertaart. Een luiertaart is niet alleen leuk, maar vooral ook erg nuttig, want een baby heeft nogal wat luiers nodig. En door de taart te versieren met kleine cadeautjes kun je het zo origineel maken als je zelf wilt.

naamlabels als kraamcadeau

Tips voor een leuke luiertaart:

 • Wil je een écht persoonlijk kraamcadeau maken? Bestel dan naamlint met de naam van de baby erop en strik het lint om de drie lagen van je zelfgemaakte luiertaart.
 • Kies een complete versiering in één bepaalde stijl, die past bij het kind (of bij de ouders):  vrolijke bloemen, typisch hollands rood-wit-blauw, voetbal, tractors, prinsessen, hartjes, dieren, Jip & Janneke, etc. Vind je dit moeilijk? Laat je dan inspireren door het geboortekaartje!
 • Versier de luiertaart met kleine kraamcadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan knuffels, slabbetjes, spuugdoekjes, babyflesjes, een speen, babyslofjes of sokjes, een rompertje, bijtring of een rammelaar.
 • Je maakt je zelfgemaakte luiertaarten helemaal af met een mooie verpakking in cellofaan en versier je kraamcadeau met vrolijk gekleurde lintjes of naam labels of stoffen labels.

Zo maak je zelf een luiertaart

Heb je inmiddels voldoende inspiratie, maar weet je niet hoe je zo’n luiertaart precies in elkaar moet zetten? Bekijk dan de volgende websites en je leert precies hoe je zelf een luiertaart kunt maken:
Wij wensen je vooral ook heel veel plezier met het maken van de luiertaarten! Wil je het resultaat met ons delen? Stuur dan een foto van je zelfgemaakte luiertaart naar c.evers@nominette.com of deel je foto op Twitter of onze Facebook-pagina.

6 thoughts on “Zelf een luiertaart maken

 1. Luiertaart (gemaakt door Angelique Schreven-Reinsma)Angelique Schreven-Reinsma stuurde ons deze foto van een zelfgemaakte luiertaart. Angelique heeft een origineel voertuig gemaakt van luiers, slabbetjes, truitjes. En een lieve knuffel achter het stuur. Het kraamcadeau werd verpakt in cellofaan met leuke lintjes en vrolijke wasknijpers eraan. Onze complimenten, Angelique!

 2. Luiertaart met kikkers van Petra Heldoorn
  Deze luiertaart is van Petra Heldoorn. Zij maakte een luiertaart met kikkers en groene doopsuikers. Het felle groen springt er echt uit. Het is een heerlijk frisse en vrolijke luiertaart! Super gedaan, Petra!

 3. Vooral de luiertaart rechtsboven is mooi! Zo met dat stof aan de zijkant zodat je de luiertaart net kan zien. Op veel sites zie je dan dat het stof ook over de bovenkant is, maar dit is alleen aan de zijkant waardoor je de luiers nog goed kan zien. Dat geeft een leuk effect.

  groetjes,

  Anja

 4. Luiertaart NijntjeEen tijdje geleden ontvingen we een mail van Mary, die deze Nijntje luiertaart als kraamcadeau heeft gemaakt voor haar dochter. En de grote Nijntje-knuffel is een geweldige taarttopper. Fijn om te horen dat onze blog dienst deed als inspiratiebron! En Mary, we hopen dat je dochter het een geslaagde verrassing vond!

 5. Dit keer ontvingen we deze foto in onze mailbox: een superleuke, zelfgemaakte luiertaart van Annick, die zich voor haar kraamgeschenk heeft laten inspireren door alle luiertaarten in dit blogartikel. Annick schrijft ons dat zij de luiertaart zoveel mogelijk heeft gepersonaliseerd. Zij en haar man zijn actief met muziek bezig, vandaar de muzieknoten. Het kindje is kort voor Pasen geboren, vandaar de paasaccenten. En ze heeft haar favoriete kleuren gebruikt. Het resultaat is een prachtige luiertaart, waar Annick trots op mag zijn. Missie geslaagd!Paasgroene luiertaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *