Cadeau voor juf of meester

bedankjejuf bedankjemeester traktatiejuf traktatiemeester

Een bedankje voor je juf

De zomervakantie komt al in het vizier. De laatste loodjes nog op school, voor scholier én de leerkracht. Een bedankje heeft jouw lieve, strenge, slimme of grappige leraar of lerares wel verdiend! Tips voor een origineel cadeau vind je in ons blog van vorig jaar.

‘Be cool’ op je laatste schooldag

Dit jaar pakken we het anders aan, in plaats van een cadeau zorgen wij voor verkoeling en ontspanning op de laatste schooldag. Wij serveren een heerlijk zomers, zelfgemaakt drankje! De perfecte afsluiting van een warme laatste schooldag en om te zorgen dat de juf of meester iets mee naar huis kan nemen, versieren we haar of zijn beker met een leuk lintje.

Recept voor een overheerlijke citroenlimonade:

voor de citroenlimonadesiroop
1 kopje citroensap (sap van ongeveer 4-6 uitgeperste citroenen)
1 kopje suiker
1 kopje water

voor één kan citroenlimonade
3-4 koppen ijskoud water of prikwater
ijsblokjes
citroenschijfjes ter garnering

Maak eerst de citroensiroop
Doe het kopje water met het kopje suiker in een kleine pan. Verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert totdat de suiker volledig is opgenomen in het water. Pers ondertussen de citroenen zodat je 1 kopje citroensap hebt. Schenk het citroensap samen met het suikerwater in een grote kan en roer goed door elkaar. Dit is de citroensiroop. Voeg hier 3-4 koppen koud (prik)water aan toe en zet een half uurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Als je de citroenlimonade gelijk wilt drinken kun je er ook ijsblokjes bij doen. Voor een grote kan doe je hier 3-4 koud water bij en zet een half uurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Als je geen geduld hebt kun je ook ijsblokjes erbij doen. Serveer met wat schijfjes citroen en ijs!

Traktatie voor de hele klas

Als de laatste uurtjes van het schooljaar voorbij tikken en je al met je hoofd bij het strand, de zee of de camping zit. Dan…kunnen jullie ook nog wel een ijsje gebruiken.  Maak er iets speciaals van door de stokjes te versieren met een persoonlijke tekst. Wat vind je van onze creatieve teksten ‘I need vitamin SEA’ en ‘Hello holidays, I’m so happy to see you!’ ?

Je kunt er natuurlijk ook een lieve boodschap voor je juf of meester op zetten, met je eigen naam erbij, bijvoorbeeld ‘Bedankt juf Marion! Liefs, Sara (groep 7, 2015-2016).

Veel plezier met het geven en natuurlijk alvast een fijne zomervakantie!