Tafeltent maken

zelfgemaakte speeltent zelflgemaakte tafeltent

De leukste speeltent maak je zelf

Kinderen doen niets liever dan zich verstoppen in een zelfgemaakte tent. Buiten of binnen in de woonkamer. Dat maakt niet uit. En het mag gerust een tent zijn van een oud laken, dat ze over de stoelen en/of tafel kunnen hangen. Maar wil je écht de blits maken, dan maak je zo’n leuke tafeltent voor ze! En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kijk maar naar deze ideeën:

Zo maak je een tafeltent voor je kinderen

Op deze websites vind je voorbeelden en meer uitleg over het maken van zo’n superleuke tafeltent.

Unieke tafeltent die past bij jouw kind

Natuurlijk stem je het ontwerp van je speeltent helemaal af op de interesses van je kinderen. Dat maakt je kindertent uniek en persoonlijk. Denk aan een stoere piraten- of jungletent voor de jongens. Of tover de tent om tot een kasteel voor ridders (én prinsessen, zo vang je twee vliegen in één klap).  Voor de meisjes kun je denken aan een roze prinsessentent, een lunchroom (met veel cupcakes) of een snoepwinkeltje.

Details maken je speeltent helemaal af

Het succes zit ‘m zoals altijd in de details. Let daar dus op bij het maken van je eigen tafeltent. Zorg bijvoorbeeld voor een brievenbus, deurbel, naamplaatje (waar je onze stoffen labeltjes uitstekend voor kunt gebruiken) en gezellige gordijntjes voor de ramen. En vergeet niet om ook aan de binnenkant van de tent een paar mooie versieringen, lusjes en opbergvakjes te maken.

Zeker weten dat je kinderen zich urenlang vermaken in zo’n zelfgemaakte speeltent. Heb je zelf ook zo’n mooie tent voor je kinderen gemaakt? Stuur ons dan een foto van het resultaat (via email, Twitter of Facebook).

Om te zorgen dat je zoon of dochter veilig kunnen buitenspelen is een SOS armband een handige optie. Hierop kan je allerlei belangrijke gegevens zetten in het geval van noodgevallen.