Hoedenparade

strandhoed maken gehaakt hoedje met lint

zomerhoedje met lint zelfgemaakt regenhoedje

Prinsjesdag en hoeden met labels en lint

Prinsjesdag gaat gepaard met de nodige rituelen. Eén van die rituelen is de hoedenparade, waarbij de vrouwelijke aanwezigen een hoed dragen. Je ziet de meest uiteenlopende hoeden: simpele, bizarre, kleine en grote. Reden voor ons om op zoek te gaan naar grappige hoedjes met labels en lint.

Zelf een hoed maken

Wil je het liefst zelf een hoed maken? Laat je inspireren door deze hoeden:

  • Een chique zomerhoedje met een bloem van lint (Engelstalige beschrijving, met méér informatie over hoeden maken). Met deze hoed kun je zo aanschuiven in de Ridderzaal.
  • Iets minder geschikt voor de Ridderzaal, maar zeker niet minder leuk, is de strandhoed. Die maak je eenvoudigweg door een vrolijk stofje of lint om een strooien hoed te binden. De strandhoed is helemaal compleet als je er ook nog rozetten (van dezelfde stof) op vastzet.
  • En dit leuke regenhoedje konden we niet achterwege laten, ondanks dat er geen label of lint aan te pas komt. Het ziet er zo vrolijk uit en op de website vind je een uitgebreide beschrijving, zodat je dit regenhoedje ook zelf kunt maken.
  • Tenslotte een gehaakt hoedje met een mooi lint, in een bijpassende kleur, er door heen geweven (gratis haakpatroon, wél in het Engels).

Zelf een hoed maken is makkelijker dan je denkt. En zo’n zelfgemaakte hoed staat hartstikke leuk. Doen dus!