Back-to-School

paraplu met naamlabel schooltas met naamlabel

etui met naamlabel zelfgemaakte schaarhoes

Schoolspullen labelen met naamlabels

Het schooljaar is nog maar net begonnen of de eerste schoolspullen zijn alweer kwijtgeraakt. Herkenbaar? Er zit niets anders op. Snel die nieuwe etui dus maar van een naamlabel voorzien!

Strijklabels met naam

En die nieuwe paraplu willen we ook niet kwijtraken. Dus daar hebben we ook snel een instrijklabel op gestreken. Pas op: niet té heet strijken! Daar kan het kunststof van de paraplu niet tegen. Strijklabels zijn ook handig om aan een sleutelhanger te strijken. Je laat twee strijklabels aan elkaar zitten, legt de sleutelhanger precies tussen de labels en strijkt ze op elkaar. Heel eenvoudig en snel. En het fijne is dat je kind dezelfde sleutelhanger steeds voor andere spullen of kledingstukken kan gebruiken.

Zelfgemaakte schaarhoes

Ook ontdekten we dat het beter is om een hoesje voor een schaar te maken, zodat je kinderen die veilig in hun tas kunnen opbergen. Die hebben we dus maar even zelfgemaakt. Het is zo gedaan. Leg de schaar op een stuk stof. Knip ruim daaromheen een driehoek, met daaraanvast nog een driehoek (een ruit dus), en de onderste driehoek dan nog een keer. Naai de losse driehoek omgekeerd aan de onderkant van de ruit, met tussen de zoom aan de bovenkant een naamlint. Draai om en omzoom de bovenkant van de ruit. Als je nu de flap naar beneden vouwt, kun je de flap vastzetten onder het lint. Klaar is je schaarhoes.

Heb je een vraag over de strijklabels of innaailabels van Nominette? Stuur een mail of plaats hier een reactie!