Zelfmaakmode kinderkleding

Kinderkleding zelf maken

De door mama gemaakte kledingstukken waren vroeger als kind onze favoriete items. Trots als een pauw dat we waren op de handgemaakte en unieke truien, jassen en broeken. En nu zitten we zelf achter de naaimachine. Om net zo’n mooie kleding en spulletjes te maken voor onze kids. Wat staat er deze winter op de modeagenda? En hoe pas je dit toe in de zelfmaakmode voor je kinderen? Wij geven je deze week tips!

Kinderkleding wintertrend: sweats

Gemakkelijke sweatshirts, gebreide truien en joggingbroeken. Het mag lekker comfortabel deze winter! Voor jongens én meiden. Er komt steeds meer aandacht voor het materiaal. Verwen je kind deze winter met een heerlijke, zachte trui van organisch katoen. Of ga voor je kleine meid aan de slag met deze geweldige jurk van joggingstof (inclusief tutorial).

Dieren- en tekstprints

Tekstprints zijn één van de trends deze winter voor kinderen. Zo maak je van een basic sweatshirt een trendy kledingstuk. En het voordeel van zelf een trui met tekstprint maken: jij kiest zelf, eventueel samen met je kind, de tekst. Misschien heeft je zoon of dochter een favoriet lied, een grappig stopwoord of heeft de naam van je kind een leuke betekenis? Gebruik iets persoonlijks als inspiratie voor de tekst op een mooie, zelfgemaakte sweatshirt. Of kijk stiekem even wat anderen doen. Je kunt een effen stof gebruiken, of kies voor een zwart-wit gestreept patroon met zwarte boorden. Voor meiden is een stippeltrui helemaal hip.

Naast leuke teksten, zijn dierenprints ook super trendy deze winter. Ook deze kun je zelf aanbrengen, zoals dit geweldige voorbeeld van een DIY hoody met wolvenprint (inclusief gratis download van de afbeelding). Of kies een stof met een all-over dierenprint en naai er een mooie trui van.

Deze handige video-tutorial legt je duidelijk uit hoe je een tekst of dierenprint op een shirt kunt strijken met transferpapier en bakpapier.

Eigen kledinglabel

Niet vergeten: geef je zelfgemaakte kinderkleding een extra persoonlijke en professionele uitstraling met je eigen kledinglabel. Bovendien voorkomt zo’n persoonlijk kledinglabel vaak dat kledingstukken voorgoed kwijtraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *