Je kind op zomerkamp

tennisracket met naamlabel zwemvest met naamlabel

voetbalkamp pyama met naamlabel

Zomervakantie, tijd voor jeugdkamp

De vakantietijd komt er al snel aan. De kinderen gaan dan weer op schoolkamp, tenniskamp, voetbalkamp, zeilkamp of een ander gezellig vakantiekamp. Lekker weg, zonder ouders. Voor kinderen is dat hartstikke spannend. Zeker als ze voor de eerste keer op kamp gaan.

Voor het eerst alleen op kamp

Praat van te voren al regelmatig met je kind over het kamp. Over wat er zo fijn, maar ook spannend, is aan het kamp: avontuurlijke activiteiten, nieuwe vriendjes, heimwee, deel uit maken van een groep of een ander bed. Laat je kind ook weten dat hij of zij met probleempjes altijd bij de leiding terecht kan.

Last van heimwee

Het is heel normaal dat kinderen een moment van heimwee voelen als ze op kamp zijn. Als je kind in zo’n vlaag van heimwee belt, stel je kind dan gerust en leg duidelijk uit hoe lang het nog duurt voordat jullie elkaar weer zien. Stel wél de leiding op de hoogte van het heimwee-telefoontje, zodat zij je kind in de gaten kunnen houden. Het is niet goed als je kind van heimwee niet kan eten of slapen. Dan is het beter om je kind terug te halen.

Spullen vooral labelen met naamlabels

Pak altijd samen met je kind de reistas in, zodat hij of zij ook weet welke kleren en spullen meegaan op kamp. Voorkom dat er spullen voorgoed kwijtraken, door alles van te voren te voorzien van naamlabels. Denk aan slaapzak, kussen, tassen, regenpak, schoenen, handdoeken, washandjes, toilettas, pyama, ondergoed, zwemspullen en andere kleren. Zo krijg je eventuele verloren geraakte spullen tenminste snel weer terug!

Have fun

En dan is het tijd om je kind te laten genieten. Van heerlijk buiten spelen, nieuwe dingen ontdekken, avonturen beleven, lekker veel bewegen, nieuwe vriendschappen. Hmm … dat klinkt zo goed, wij willen ook wel op kamp 😉