Maak kennis met Nominette Noorwegen

Wist je dat Nominette wereldwijd actief is? En dat onze klantenservice beschikbaar is in 6 talen? Nominette is het meest bekend in België, Frankrijk en Nederland maar we spreken ook Engels, Duits en Noors. Maak kennis met Nominette Noorwegen in dit interview.

Maak kennis met Nominette Noorwegen

Ontmoet Elsebeth van Nominette Noorwegen

Elsebeth zorgt al meer dan 13 jaar voor Nominette Noorwegen. Ze woont samen met haar man in Kløfta. Twee van haar kinderen wonen in de buurt en samen gaan ze graag naar het theater en wandelen. Naast het verkopen van naamlinten, het verzorgen van onze Noorse webshop en Noorse klanten heeft Elsebeth haar eigen webshop met geweven labels en linten voor doe-het-zelf-projecten.

DIY-en in Noorwegen

Noorwegen is een land dat bekend staat om zijn “DIY-cultuur”. In bijna elke familie vind je wel een moeder of vader, dochter of zoon, zus of broer die graag breit, haakt of naait. De projecten kunnen gaan over traditionele folkloristische kostuums of moderne patronen.

Waarom ben je in de DIY-branche gaan werken?

Omdat ik het familiebedrijf meer dan twintig jaar geleden van mijn vader heb overgenomen, dus eigenlijk is het toeval. Ik ben taalkundige van opleiding, maar heb het altijd leuk gevonden om creatief bezig te zijn met stoffen en garen.

Wat is je favoriete Nominette-product en waarom?

Ik ben helemaal weg van de veelzijdigheid in kleuren voor de naambandjes omdat ik altijd wel een kleur heb die past bij het project waar ik mee bezig ben.

Wat zijn de bestsellers van Nominette in Noorwegen?

Het product dat ik veruit het meest verkoop zijn geweven naambandjes en kledinglabels.

Ben je zelf breister, naaister of haakster?

Allemaal, maar naaien heeft mijn voorkeur. Ik naai kleding, huishoudelijke producten zoals gordijnen en tafelkleden, en natuurlijk cadeautjes. Ik vind het vooral leuk om tassen te quilten.

Welk doe-het-zelf project staat er op je lijstje?

Ik heb twee grote projecten lopen. Ten eerste heeft Noorwegen honderden prachtige nationale kostuums, die meestal strikt gereglementeerd zijn wat betreft hoe ze eruit moeten zien en welke materialen er gebruikt moeten worden. De laatste jaren is het populair geworden om je eigen “nationale kostuum” te ontwerpen en te maken en dat doe ik nu. Daarnaast ga ik een trouwjurk maken voor een van mijn dochters.

Maak kennis met Nominette Noorwegen

Voor meer Nominette Noorwegen kun je Elsebeth volgen op Instagram: @nominettenorge