Creator in the spotlight: The Bohemian Dream

In de rubriek ‘Creator in the spotlight’ zetten we creatievelingen en kleine ondernemers in de ‘spotlight’ om over hun passie te vertellen. Dit keer laten we je kennismaken met Lucie van The Bohemian Dream.

Ontmoet Lucie

Ik upcycle al kleding sinds ik kind ben. Helemaal onbewust natuurlijk en ver voordat “upcycling” een trend was. Mijn oma was modeontwerpster en ik wist al van jongs af aan dat ik dit ook wilde worden. Ik had nog niet de kennis om daadwerkelijk kleding te maken vanuit een lap stof met een patroon, dus ik vermaakte, verknipte en beschilderde tweedehands kleding. Totaal onwetend dat ik hier 20 jaar later mijn beroep van zou maken.

Lucie, The Bohemian Dream
Lucie, The Bohemian Dream

Toen ik in 2011 slaagde voor mijn coupeuse opleiding besloot ik uitsluitend kleding te gaan maken van gerecyclede materialen. Ik wilde absoluut geen deel uitmaken van de reguliere modewereld en voelde me verantwoordelijk om mijn voetafdruk te verminderen en niet bij te dragen aan deze vervuilende en verspillende industrie. Vanuit dit standpunt richtte ik The Bohemian Dream op met motto; minimale verspilling, maximale authenticiteit.

Pre-loved, re-loved

Mijn kleding is altijd one-of-a-kind. Ik gebruik voornamelijk beschadigde, tweedehands en vintage kleding, maar ook oude stoffen, zoals gordijnen, tafelkleden, beddengoed en andere materialen. Ik zoek mijn kleding zorgvuldig uit in vintage- en kringloopwinkels, maar ik krijg ook kleding gedoneerd of ik ruil kleding met andere duurzame modeontwerpers.

Ik vind het heerlijk om stofjes bij elkaar te zoeken en er iets ‘nieuws’ van te maken, zoals patchwork dat bestaat uit bijvoorbeeld 4 verschillende gerecyclede kledingstukken. Het leukste vind ik om dit te laten zien aan mijn klanten en volgers, waar ieder deeltje van het kledingstuk vandaan komt. Ik deel altijd het volledige proces op mijn Instagram en ik bied mijn duurzame collectie internationaal aan via Etsy.

The Bohemian Dream

A professional look

Ik had nog nooit labels gebruikt in mijn creaties, tot ik de labels van Nominette tegenkwam! Toen ik op de website las over de historie en dat de garens voor de labels voor 80% gerecycled waren was ik verkocht. Ik gebruik nu prachtige professionele labels van hoge kwaliteit die ik combineer met kleine stukjes reststof voor een originele look, dit maakt mijn kleding extra speciaal.

The Bohemian Dream

Ik vind het geweldig om te zien dat upcycling en hergebruik van bestaande materialen de mode-industrie steeds meer aanvullen en hoop dat ik mensen kan blijven inspireren met mijn creaties, van alles valt nog iets te maken! Elk upcycled kledingstuk is een stap dichterbij een schoner milieu en een meer compassionele wereld.

Wil jij ook kans maken om met jouw initiatief in ‘creator in the spotlight’ te komen? Mail je verzoek dan naar info@nominette.com met onderwerp ‘creator in de spotlight’ en wie weet komt jouw verhaal ook op onze blog!