Bevrijdingsdag versieringen

Koninginnedag decoratie bevrijdingsdag

Eén keer in de 5 jaar is Bevrijdingsdag een nationale feestdag en dit jaar op 5 mei is het weer zover. Een goede reden dus om extra aandacht te besteden aan dit feest én de versieringen!

Bevrijdingsdag vieren
Bevrijdingsdag vieren we niet voor niets en het is goed om bij die reden stil te staan. Zeker voor de jongere generatie. Ga daarom samen met je kind of kleinkind bewust aan de slag met een leuke creatie voor deze speciale dag.

Vrede en vrijheid wensen we voor alle mensen op deze wereld. Maar ook in je omgeving heb je wellicht mensen die je iets liefs of goeds toewenst. Verzamel al je wensen en maak hier je eigen Bevrijdingsdagproject van. Hoe? Teken of maak van karton, hout of ander materiaal een duif, het symbool voor de vrede. Knip vervolgens uit allemaal verschillende kleuren papier ovaaltjes, dat worden de veren van de duif. Hierop schrijf je al jouw wensen en je plakt ze op de duif. Klaar is je eigen vredesduif! Bekijk hier een voorbeeld.

Zelf lintjes maken
Het is ook leuk om zelf lintjes of een broche te maken. Deze koningsdagbroche kun je perfect aanhouden voor Bevrijdingsdag, pas de tekst op het naamlint aan en klaar. Een mooie versiering voor jezelf, je huisdier of om een mooie vaas bloemen!

Hoe vier jij Bevrijdingsdag?