Moederdag 2016

Zelfgemaakt moederdag-cadeau

Moederdag is de verwendag voor mama’s. Elke mama is de liefste van de héle wereld en dat mag je op de speciale dag nog duidelijk laten weten. Een bosje bloemen is gemakkelijk gekocht en daar wordt elke mama blij van, maar (jonge) kinderen wil toch graag iets zelf maken. Een origineel idee voor brildragende mama’s: maak een gepersonaliseerd brillenzakje. En nee, dit is helemaal niet moeilijk (voor de papa’s die al bijna van schrik afhaken). Het brillenzakje van ons voorbeeld is kant-en-klaar te koop (voor 1 euro bij Blokker) en het enige wat je nodig hebt om het persoonlijk te maken: naald, dikke draad en een tekstlabel. Borduur het mooiste woord van de wereld en mama zal stralen! De tekst op het label mag je helemaal zelf verzinnen 🙂

Lekkers voor mama

Kinderen houden van bakken en iedereen houdt van een cupcake. Goede ingrediënten dus voor een moederdagcadeau! Vaders, cupcakes bakken is echt heel eenvoudig.  De kinderen kunnen het met een beetje begeleiding zelf doen. Ga voor een originele presentatie door een torentje te bouwen van de cupcakes. Een lint met een lieve boodschap erom heen en ta-da: een prachtig moederdagcadeau!
Tip voor wie het bakproces wil overslaan: bij de Hema zijn zowel de cakejes als de vormpjes te koop (wij vertellen het niet verder… ;)). De cupcakes zijn leuk als (onderdeel van) het ontbijt op bed of ga lekker picknicken met mams en neem ze mee in de picknickmand.

Meer inspiratie

Té schattig deze mini-plantjes in potjes van de Hema. Je geeft ze natuurlijk niet zomaar! Wij hebben ze gepimpt met een tekstlint met bijpassende tekst en een foto van de kids. Als dat geen hartensmelter is? Met het tekstlint maak je een cadeau extra speciaal, bijvoorbeeld een fotolijst, een kussen uit je favoriete vakantieland, een thee- of koffiepakket, net wat bij jouw mama en jullie herinneringen samen past.  Veel plezier met het geven.

Kijk hier voor meer originele moederdagcadeaus en -tips!