Creatief met restjes stof (deel 1)



Restjes stof verwerken

Denk jij ook weleens: wat moet ik toch met al die overgebleven lapjes stof? Vaak zijn de restanten stof niet voldoende om volledige creaties mee te maken, maar ze zijn te leuk om weg te doen. Wij delen graag een aantal ideeën om jouw overgebleven lappen stof te verwerken in eenvoudige én erg leuke DIY’s.

Je hebt nodig:

Pimp je kleding met restjes stof

Zelf kleding maken of kledingstukken opleuken is hartstikke leuk om te doen. Onze eerste tip is daarom: maak iets bijzonders van een effen shirt.
Met leuke patronen en vrolijke stofjes versier je de achterkant van het shirt van je zoon of dochter, of je maakt er een hippe pocket tee van.

De pocket tee is heel eenvoudig te maken:

  1. Kies het stof en knip hier de gewenste vorm voor het zakje uit en eventueel nog 2 reepjes om ook de mouwen te customizen.
  2. Kies een mooie kleur garen en stik het zakje op een wit shirt.
  3. Bij de mouwen hebben we ervoor gekozen om de stof er met de verkeerde kant op te leggen zodat de stiknaad wegvalt als je het reepje stof vervolgens omdraait.
  4. Klaar is kees!

Het shirt-bloesje gaat als volgt:

  1. Knip een stuk van het achterpand uit het basic shirt.
  2. Hier leg je de gewenste stof op.
  3. Naai aan de binnenkant vast.
  4. Knip vervolgens een mooie vorm voor de onderkant.

Doen: een matching outfit maken voor je kids (of voor jezelf en je zoon of dochter), door voor je stoere zoontje een pocket tee te maken en je kleine meid te verrassen met een charmant shirt-bloesje met dezelfde stof erin verwerkt.

Stay tuned

Heb je nog restjes stof over? Houd dan ons blog in de gaten: volgende week delen we meer tips om je restjes stof te verwerken!