Kerst – inspiratie DIY met lintjes

It’s that time of the year again! De feestdagen komen er weer aan en dat wil zeggen de mooiste tijd van het jaar waar alles uit de kast kan worden getrokken. De kerstboom wordt weer opgezet, het huis wordt flink versiert en de kaarsjes maken de avonden o zó gezellig. Je mag mag weer gaan genieten van een heerlijk diner, vrienden, familie en het uitpakken van een heleboel cadeautjes voor de open haard. En om deze kerstdagen nog gezelliger maar vooral ook creatiever te maken kun je met deze tips ook zelf aan de slag voor de ultieme kerstsfeer.

Voor in de kerstboom

Daar staat die dan, de kerstboom, de eyecatcher van de woonkamer. Daar mogen geen kerstballen in ontbreken. Ga je deze keer zelf met haak of breinaalden aan de slag? Voeg hier dan voor een echte kerstsfeer een zilver of goud lintje aan toe en hang het aan een lint met leuke figuurtjes.

Natuur in huis

Ook de kerstboom met de heerlijke geur van dennentakken brengt een stukje natuur de woonkamer in, maar je kan het natuurthema ook meteen uitbreiden. Pak er leuke cadeautjes mee in, decoreer of maak leuke kerstkaarten. Je kunt het groen van de dennentak goed combineren met mooie frisse en lichte kleuren.

Lieve…

Al die kerstkaarten die binnen komen, het is toch jammer om daar niks mee te doen. Zo veel lieve woorden hebben recht op een mooi plekje in huis. Kies er voor om met een mooi lint een slinger te maken van alle mooie kerstkaarten. Combineer dit met leuke knijpers voor een speels resultaat.

Time for some presents!

Er is niets leuker dan het uitpakken of inpakken van cadeautjes. Verschillende kerstkleuren inpakpapier, met allerlei lintjes, strikjes of labels. Prachtig voor onder de kerstboom. Tip: gebruik een lintje met een tekst, dat spreekt meteen aan.

Happy Holidays!

– Nominette

www.nominette.com