De kenmerken van een geweven label

Een label in je eigen kleding of product. Het is niet alleen superhandig ter herkenning en voorkomt dat je spullen kwijtraken, maar het geeft ook de finishing touch aan een (handgemaakte) creatie. Als branding van je eigen merk, of gewoon als kers op de taart van je handgemaakte creatie. Dat je een gepersonaliseerd label wilt is duidelijk, maar kies je dan voor een geweven label of een bedrukt label? Wij zetten de kenmerken van een geweven label voor je op een rij!

De kenmerken van een geweven label

Geweven vs. bedrukt

Wat dan precies het verschil is tussen een geweven of een bedrukt label? We lichten het hieronder kort toe.

Bij een geweven label worden de draden van jouw toekomstige label op een bepaalde volgorde met elkaar verweven. Het weefgetouw volgt een programma waarbij verticale draden omhoog en omlaag gaan. Hiertussen wordt een horizontale draad geschoten. Door het verweven van deze draden ontstaat er een stukje textiel (je label) met het patroon van jouw tekst of logo, in de door jou gekozen kleuren.

Bij een bedrukt label bestaat het stukje textiel (het label) al, en wordt daarop je tekst/logo geprint d.m.v. inkt.

Kleur- en slijtvast – een duurzaam label

Nominette werkt met Newlife garen die zijn geproduceerd uit gerecycleerde petflessen. Onze labels worden dus geweven in 100% polyester garen, zijn kleurvast en wasbaar tot 90 graden. Dit betekent dat je geen problemen krijgt met het doorlopen van kleuren of het vervagen van tekst. Je geweven labels van Nominette blijven jarenlang mooi. Eigenlijk heel duurzaam dus!

De kenmerken van een geweven label

Geweven labels, een luxe uitstraling

Zeg nou zelf; een label waarbij je eigen tekst of logo verweven is ín het label ziet er toch een stuk luxer uit dan een bedrukt label. Een geweven label heeft gewoon een mooie luxe uitstraling. Belangrijk als je een goede branding wilt creëren voor je eigen merk!

Eenvoudig te bestellen in kleine oplage

Nu je de kenmerken van een geweven label kent, is het een stuk gemakkelijker om een keuze te maken. Meteen je eigen geweven labels bestellen? Het bestelproces van een geweven label verloopt heel eenvoudig. Je doorloopt één voor één de stappen van de designtool op onze website, en uploadt eventueel je eigen logo. Je krijgt direct een simulatie te zien van je label. Onze gepersonaliseerde, geweven labels zijn al te bestellen vanaf 50 stuks. Benieuwd naar de mogelijkheden van een geweven label? Check ons assortiment!