Simulatie niet ok? Wij helpen je!

Het is erg belangrijk om de simulatie in het blauwe kader goed te controleren. Wat je hier te zien krijgt wordt precies zo geweven. Er wordt door ons niks aangepast voordat de bestelling naar productie gaat, meer nog – wij zien die orders niet. Komt de simulatie van je label met logo in 2 kleuren niet overeen met je logobestand of met wat je wilt? Dan is er mogelijk iets niet in orde met je logobestand, en dien je dit eerst in orde te maken voordat je doorgaat met de bestelling/betaling.

De basisvereisten

Voor het uploaden van je logo dient je bestand te voldoen aan een aantal basisvereisten. Het bestand moet in een van de volgende toegestane bestandsvormen zijn: jpg, gif, png of bmp. Daarnaast mag het bestand niet groter zijn dan 4000 x 4000 pixels. Een PDF bestand werkt helaas niet.

Tip: Maak het bestand bij voorkeur in zwart/wit en zorg ervoor dat alle witruimte rondom het logo is weg gehaald.

Zodra je je bestand hebt geüpload verschijnt je logo binnen enkele ogenblikken in de simulatie (het blauwe kader). Het kan zijn dat je logo niet meteen in de juiste kleuren wordt weergegeven na uploaden, omdat de kleurcombinatie standaard is ingesteld op wit met blauw. Geen paniek, verderop in het ontwerpproces (bij stap 7 en 8) kies je zelf de gewenste kleuren.

Mijn logo is te klein, wazig of onleesbaar op de simulatie

Wordt je logo in de simulatie te klein, wazig of onleesbaar weergegeven op het label? Dan komt dat mogelijk doordat er teveel lege ruimte rondom je logo zit. We adviseren dan om je logobestand aan te passen door de lege ruimte rondom je logo zo veel mogelijk weg te snijden voordat je het bestand weer uploadt.

Is je logo daarna nog niet goed leesbaar in de simulatie, dan is je logo mogelijk te gedetailleerd. In onderstaand voorbeeld zie je een simulatie waarbij een te fijn en gedetailleerd logo is geüpload. Kies in dit geval voor een groter label van 25mm of 40mm, of versimpel je logo door te fijne lijnen of vormen weg te halen en/of maak de lijnen in je logo vetter.

Het is ook mogelijk dat het contrast in je logo te laag is, waardoor je logo niet wordt herkend. Verhoog dan het contrast in je logobestand, en upload je logo opnieuw. Je kunt je bestand ook omzetten in zwart/wit, zodat het contrast sterker wordt. Na het uploaden kies je een van onze standaardkleuren bij stap 7 en 8.

Ik krijg een gekleurd vlak te zien op de simulatie in plaats van mijn logo

Als je een gekleurd vlak te zien krijgt in plaats van je logo is de achtergrond van je logobestand waarschijnlijk transparant of niet volledig wit. We raden aan om een bestand met witte achtergrond en zwarte tekst/figuur te gebruiken.

Indien je na het lezen van dit blog nog vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice vóórdat je de bestelling plaatst. Een bestelling die al in productie is kunnen we helaas niet meer wijzigen. Ontvang je geen mail met orderbevestiging? Neem dan ook even contact met ons op. Ben je toch opzoek naar een ander type label dan een label met logo? In het blog ‘Welk soort label kies ik?’ lichten we al onze soorten labels toe.