Decoreren met schelpen

Armband van schelpen zelfgemaakte boekenlegger
Schelpen ingelijst Schelpendecoratie

Met schelpen haal je de strandsfeer in huis

Heb je ook een hele verzameling schelpen liggen als souvenir van je strandvakantie of een dagje strand? Doe er iets leuks mee. En geniet zo nog even van die heerlijke strandsfeer. Wij hebben 8 creatieve decoratietips voor je op een rijtje gezet.

Decoratie van schelpen maken 

  1. Neem een houten fotolijstje en lijm met een lijmpistool de rand vol met schelpen. Zet er een mooie vakantiefoto in en je waant je alweer bijna op vakantie.
  2. Maak een schelpkaars. Kies een mooie, grote schelp. Zet er het lontje van een waxinelichtje in en laat er kaarsvet (in een kleur die past bij je interieur) in smelten. Laat het kaarsvet hard worden klaar is je zelfgemaakte schelpkaars.
  3. Verf een heleboel schelpjes in jouw favoriete kleur of kleuren. Stop ze daarna in een mooie, glazen pot als decoratie. Je schelpendecoratie is natuurlijk pas helemaal af als je een mooi lintje om de pot bindt.
  4. Zoek een mooie tak, verf ‘m in een passende kleur (of laat ‘m naturel) en hang er met lintjes foto’s, schelpen en andere vakantiesouvenirs aan. Leuk om in de woonkamer te hangen als herinnering aan een heerlijke vakantie.
  5. Verwerk je schelpen in een zelfgemaakte zeepketting.
  6. Maak een unieke armband van een Kauri schelp. Verf de Kauri schelp in een trendy kleur en bind aan beide uiteinden een (elastisch) lint vast. Weer eens wat anders!
  7. Maak een boekenlegger met schelpjes. Je maakt een gaatje in een een aantal kleine schelpjes, bind er een touwtje, stoffen label of naam label (in de lengte van een boek) aan vast en bindt deze touwtjes of lintjes aan elkaar vast. Dat is alles!
  8. Lijst de schelpjes in! Je hebt een eenvoudig, strak fotolijstje nodig (meerdere foto-vakken maakt het extra leuk) zonder glas. Kies een rustige achtergrond en vrolijk deze op met een paar frisse of zonnige lintjes en lijm de schelpen vast in een mooie compositie.

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie om iets origineels met je schelpenverzameling te doen. Laat je creativiteit de vrije loop en geef er vooral een eigen touch aan. Laat je ons weten hoe het is geworden? Plaats een reactie of stuur ons een foto van het resultaat!

One thought on “Decoreren met schelpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *