ITS BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS

STAPPEN DIY

Voel jij ook die kerstkriebels al opkomen? Wij wel en daarom kunnen we niet vroeg genoeg beginnen. Als het nog een beetje overdreven is meteen de kerstboom op te tuigen en het huis te versieren beginnen we eerst met het maken van de versiering. Slim hé? Zo valt het helemaal niet op en kunnen we toch creatief bezig zijn voor kerst. Wat hebben we deze keer in petto? Een kerstboomhanger als versiering om de kerstboom te versieren.

stap 1 Benodigdheden

Wat heb je nodig?

  • Je favoriete lintjes. Kies voor een lint met zilver of goud dan krijg je een sprankelend effect.
  • Een stevige naald met elastisch transparant draad.
  • Mooie kleuren kralen
  • Sterke haarlak

Stap 2 aan de slag!

We starten met het transparante draad. Hier maken we in het midden een lus en eindigen met een knoop. Als het goed is lopen de twee draden nu naast elkaar. Tijd om de eerste kralen er aan te rijgen. Nu gaan we verder met het lint. Zorg dat de goede kant van het lint bovenaan begint. Nu rijg je ook het lint er aan vervolgens met een kraal, lint, kraal, lint etc. Eindig met wat mooie kralen en een knoopje en je versiering voor in de boom is klaar. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de lussen wil maken. Zorg er wel voor dat je klein begint. Zo komt de kerstboomhanger het beste tot zijn recht.

Stap 3

Is die klaar? Dan hebben wij nog een goede tip om deze hanger steviger te maken. Leg hem goed neer, maak de lussen mooi rond en groot en zorg dat die vlak ligt. Ligt die er goed bij? Precies zoals jij wil? Dan mag die flink in- gesprayd worden met haarlak. Nu is het tijd met de haarlak de hanger in te sprayen. Draai hem vervolgens om en doe ook de andere kant. Laat hem goed drogen en tada! De kersthanger is klaar.

Eindresultaat

https://www.nominette.nl/bestel-direct-tekstlint