Zelf zomerse kussens maken


Easy-peasy: leuke kussens maken
Als er iets simpel is om te maken op de naaimachine dan zijn het wel kussens!
Vooral wanneer de stof zelf het werk doet en er geen moeilijke handelingen aan te pas komen. De gevorderde naai(st)er kan natuurlijk een stapje verder gaan en bijvoorbeeld een mooie piping toevoegen. Kun je met jouw machine geen borduursteken maken? Geef dan het kussen iets extra’s  door met de hand een contrasterende festonsteek langs de buitenzijde te borduren. Echt persoonlijk wordt je kussen pas met je eigen label en lint. Laat je inspireren door onze zomerse kussens!

Leuke stofjes
De basis van een kussen is een mooi lapje stof. De markt is een ideale plek om lapjes te scoren, maar loop ook eens bij je favoriete interieurwinkel binnen. Tijdens de uitverkoop kun je er soms de mooiste coupons vinden voor een fractie van de meterprijs.
Zijn de restant stoffen van verschillend formaat? Geen probleem, maak je kussens ook in verschillende formaten! Of ga voor een lapjeseffect: combineer stoffen, stars & stripes zijn bijvoorbeeld mooi in combinatie met een zandkleurige effen stof. Ook verschillende materialen mixen is prachtig, linnen en satijn bijvoorbeeld!

Labels voor kussens
Strijklabels zijn erg gemakkelijk in gebruik. Aan te bevelen voor de beginnende of niet héél precieze naaister 😉 Met de teksten kun je zelf spelen en het is leuk om er een icoon in te verwerken.  “Life is a beach”, als je dit label ziet krijg je al een heerlijk buitengevoel. Geen zin om zelf een kussen te naaien of zelfs maar de naaimachine tevoorschijn te halen? Bestel strijklabels en neem je bestaande tuinkussens en je strijkbout: resultaat in een handomdraai! Leuk voor kussens in een vakantiehuisje, bed& breakfast of om mee te nemen op vakantie!

Voorbeelden zomerkussens
Streepjes zijn tijdloos! Deze stoere zwart-zand gestreepte kussens kunnen met de hand of met de borduurstand op de machine van een vrolijke contrasterende bies voorzien worden. De festonsteek is niet moeilijk en geeft met een dikke draad snel een mooi resultaat. De labels zijn aan twee zijden van tekst voorzien. In kleding worden de kleinere letters vaak voor de wasvoorschriften gebruikt, hier is de tekst zomerproof gemaakt.

Kinderen en stippen: het blijft een goede en vrolijke combinatie. Heb je net labels voor de kleding van je zoontje of dochter besteld? Denk dan ook eens aan speelkussens voor in de tuin. Meteen geen geruzie over van wie dat kussen ook alweer is. Ook leuk natuurlijk in de slaapkamers van je kinderen of in de speelhoek in de woonkamer. Labels hebben eindeloos veel functies, hoofdzaak bij deze: fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *