Creatief met restjes stof (deel 2)

Wat doe je met restjes stof?

Vorige week lieten we zien hoe je super simpel basic kledingstukken bijzonder en persoonlijk maakt met overgebleven resten stof. We inspireren je deze week met twee nieuwe ideeën voor de stofjes die nog over zijn (na het pimpen van je shirts :)).

Van stofrestjes naar de leukste kussens

Restjes stof zijn bij uitstek geschikt om leuke kussen (hoezen) te naaien. Combineer verschillende kleuren en patronen voor een vrolijk geheel. Om het nog speelser te maken kun je ook  verschillende vormen kussentjes maken: rondjes, vierkanten, rechthoeken, sterren of bijvoorbeeld letters. Erg leuk voor op de bank of op de kamer van je zoon of dochter!

Volg deze instructies voor zo’n leuk lapjeskussen:

  1. Vouw een lap stof dubbel met de verkeerde kant buiten, zodat je erop kunt tekenen.
  2. Teken er een rondje, rechthoek, vierkant, ster of welke gewenste vorm dan ook op (evt. met behulp van bijvoorbeeld een kom zodat je een mooi rondje kunt maken).
  3. Knip de vorm uit (door de twee lagen stof).
  4. Draai ‘m nu om, zodat de goede kant van de stof aan de buitenkant zit. Zoals je op de foto’s kunt zien naaien we aan deze kant, zodat er een speels randje van ongeveer een centimeter langs het kussentje zit.
  5. Naai de buitenkant voor drie-vierde, stop dan de vulling erin.
  6. Vouw nu een labeltje dubbel, zodat je logo aan twee kanten zichtbaar is, stop dit ertussen en naai het labeltje erin en tegelijkertijd het laatste deel van het kussentje dicht.

Een originele cadeauverpakking

Je denkt er niet zo snel aan om een cadeau met een restje stof in te pakken. Toch is dit wel echt heel mooi en verrassend. Het gaat het beste met vierkant of rechthoekig doosje, dus heeft het cadeautje een andere vorm? Stop het dan eerst in een doosje en pak het vervolgens in met een leuke lap stof. Maak het helemaal af met jouw eigen label en laat zien door wie dit originele cadeautje is gemaakt!

Dus zoek je een originele manier om een cadeau in te pakken? Haal de restjes stof maar tevoorschijn en kijk af bij onze voorbeelden of lees hier een uitgebreide instructie.