Koester je kleren – Wat kun je zelf doen?

Duurzaam textiel staat hoog op de Europese agenda. Een strategie voor Sustainable and Circular Textiles is gelanceerd. Maar ook lokaal is er veel aandacht voor textiel. Maar wat kun je als consument zélf doen? Het advies: koester je kleren. Reken maar dat de leden van onze sew crew na al die uren bloed, zweet en tranen hun kleding met veel plezier en trots dragen!

Kleding repareren

Zelf kleding repareren

Het dragen van je favoriete jas of trui, je broek of tas repareren – dit klinkt voor de Nominette sewista’s waarschijnlijk heel normaal. Gelukkig maar! Want het is de meest duurzame manier om met je kleding om te gaan.

De meest duurzame keuze

Door zelf kleding te repareren maak je de meest duurzame keuze. Zo heb je als consument effect op de grote bedrijven actief in de wegwerpcultuur, zoals SHEIN, Primark en meer van dit soort namen. Kies voor kwaliteit, repareer wat je hebt en was je items met zorg. Zo gaan ze het langste mee. Jasmien Wynants schreef samen met Judith Thomas een boek om dit én meer op een laagdrempelige manier uit te leggen.

Je leest er meer over in dit artikel.

Naamlabels voor kinderen

Een andere manier om duurzamer om te gaan met je kleding is om ervoor te zorgen dat je kleding niet kwijtraakt. Voorzie daarom jouw kleding en die van kinderen eenvoudig van een geweven label met naam/tekst. Een geweven label gaat de hele levenscyclus van een kledingstuk mee omdat ze niet vervagen. Onze labels zijn geweven met gerecycled polyester waardoor het een duurzame keuze is. Ontwerp je eigen labels in 5 minuten op onze website.